Voor welke laser behandelingen kan je bij mij terecht ?

Tattoo removal 3.jpg

verwijderen tatoeages

Hebt u spijt van een tatoeage ? Misschien een oude liefde, een modegril of het resultaat van een impulsieve bui ? Hebt u het gevoel dat deze niet meer bij u past ?

Met laser kunnen deze worden verwijderd op een veilige en effectieve methode. 

verwijderen permanente make-up

Vaak wordt permanente make-up slecht aangebracht: te dikke lijnen onder de ogen, onnatuurlijke vormen in wenkbrauwen of lippen, ... waardoor hun uitstraling niet meer natuurlijk overkomt.

Met laser kan dit gedeeltelijk of volledig worden verwijderd.

 


Voor en Na


Hoe ga ik te werk?

Voor elke behandeling is er een gratis en vrijblijvend gesprek betreffende :

 • Werkwijze
 • De te verwachten kosten
 • Het aantal benodigde behandelingen
 • De nazorg

Veel Gestelde Vragen

RICHTPRIJZEN TATTOOVERWIJDERING?

Als richtlijn kan je uitgaan van € 110 voor een tatoeage van 5x5cm, € 140 voor een tattoo van 5x10cm, en € 60 voor het verwijderen van een kleine naam.

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo te verwijderen, schommelt meestal tussen de 5 en 8 behandelingen. Het resultaat en het aantal behandelingen hangt af van:

 • De diepte en de ouderdom van de tatoeage
 • De gebruikte inktsoort en de kleuren.
 • De dikte van de huid en de plaats van de tatoeage.
 • De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar.
 • Het persoonlijk afweersysteem.

WAT KOST HET OM EEN TATTOO TE VERWIJDEREN?

De prijs voor één behandeling hangt af van de grootte, het aantal kleuren en de opvulling van de tatoeage. De totale kosten voor het verwijderen van een tattoo zullen dus verschillen van persoon tot persoon. Tijdens de eerste gratis consultatie wordt ook de prijs besproken. De prijs van het weglaseren van een tattoo is hoger dan het professioneel zetten ervan. Voor de verwijdering van een tatoeage zijn namelijk meerdere sessies nodig

Doet het pijn?

 • Het is niet pijnloos maar kan makkelijk worden verdragen zonder verdoving.
 • Na een laserbehandeling voor de verwijdering van tatoeages kan er een lichte zwelling ontstaan, en soms verschijnt er een blauwe verkleuring
 • Het risico op littekens is verwaarloosbaar.

Nazorg?

 • We bevelen aan om na de laserbehandeling 1 tot 2x per dag Flamigel op de behandelde zone aan te brengen. Deze gel vermindert ook het risico op besmetting bij korstvorming. Doorgaans dient u dit slechts enkele dagen te doen.

 • Nadien kan het nuttig zijn om nog gedurende enkele weken een hydraterende crème te gebruiken.

 • Wrijving of het gebruik van zeep op de behandelde zone worden de eerste dagen na de laserbehandeling afgeraden.

 • Bij het wassen van de behandelde zone is het aanbevolen om de huid enkel te deppen met water.

 • Zowel minstens 1 maand voor als na elke laserbehandeling is een maximale zonbescherming sterk aanbevolen. Gebruik hiervoor een zonnecrème met factor SPF50+.

Wat u zeker nog wilde weten

Hoewel bij de grote meerderheid van de tatoeages een volledige verdwijning mogelijk is, kunnen we dit vooraf nooit perfect garanderen. De volledige verwijdering van bepaalde lichte kleuren zoals geel en oranje is moeilijker voorspelbaar.

Tijdens de behandeling wordt een speciale bril gedragen om de ogen te beschermen tegen het laserlicht.


Werking van de YAG laser

De belangrijkste eigenschappen van een tatoeagelaser zijn de golflengte (nm), de pulsduur (picoseconde) en het piekvermogen.

De golflengte bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tattoo inkt wordt geabsorbeerd. Om tattoos in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere kleuren laserlicht Alle inktkleuren zoals zwart, groen, blauw, geel, rood, paars, bruin enz. zijn zonder problemen met de Yag laser te behandelen.

Tijdens je tattoo laserbehandeling wordt er door de laser een lichtbundel gericht op je tatoeage. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door de inkt van je tattoo in de huidlaag. Door de energie van de laser valt de inkt in kleine deeltjes uiteen en wordt het door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen.

Is het u ooit opgevallen hoe warm uw zwarte T-shirt wordt op een zonnige dag? De inkt in een tattoo is te vergelijken met uw zwarte T-shirt. De tattoo inkt absorbeert de lichtenergie van de laser, waardoor de inktdeeltjes uiteenvallen.

De minuscule inktdeeltjes kunnen makkelijker door het lichaam worden afgevoerd, waardoor de tatoeage uiteindelijk sneller verdwijnt zonder huidbeschadiging of achterblijvende littekens.

laser_removal1516220164.jpg