Kan permanente make-up een hulpmiddel zijn bij kanker?

natallia maltsava
Natallia Maltsava

Permanent makeup (PMU) als hulpmiddel voor het zelfvertrouwen tijdens kanker! Is PMU effectief een oplossing of een optie? In deze blogpost vertel ik je er alles over!
Indien je nood hebt aan meer gelaatsuitdrukkingen of meer zelfvertrouwen dan kan je hier de mogelijkheden en oplossingen vinden voor jouw verwachtingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Ten gevolge van chemotherapie ervaren veel mensen onzekerheid, haaruitval of zelfs verandering in de celstructuur, met als gevolg allergische reacties op bepaalde producten. Daaromtrent een aantal tips en weetjes zodat jij de juiste keuzes kan maken.

Om te beginnen sta ik graag stil bij wat ik te bieden heb bij de vaststelling van kanker, of om aan de slag te gaan na het overwinnen van kanker. Mijn aanbod voor de ogen zijn: permanente eyeliner, oogschaduw en powder brows. Naast dit assortiment is er ook een aanbod voor de lippen, namelijk: permanente lip-liner en full lips. Ieder kan op zijn manier invloed hebben op het uiterlijk, zelfvertrouwen en zelfzekerheid. Door mijn jarenlange ervaring, merk ik veel klanten op die hiermee in conflict zijn tijdens de periode van chemotherapie en dat is ook de reden dat ik deze blog schrijf!. De afgelopen jaren heb ik al vele vrouwen behandeld die te maken hebben met kanker. Het doet mij enorm deugd om deze vrouwen te kunnen helpen met hun zelfvertrouwen terug te winnen en ondanks hun haar verlies er toch stralend uit te zien!

Is het veilig?

Aangezien dat de meeste mensen na een tijdje chemokuur, te maken krijgen met haaruitval(waaronder ook wenkbrauwen en wimpers) kan PMU een enorm hulpmiddel zijn. Hierbij wil ik het advies geven om dit mits toestemming van de arts zo jezelf informeren om permanente make up aan te brengen. In sommige stadia van de chemokuur is het niet meer toegelaten wegens infectiegevaar. Daarnaast is er dan ook nog het voordeel dat we samen kunnen kijken om uw natuurlijke vorm van de wenkbrauwen te behouden.

Het andere aanbod van de ogen is eyeliner, dus met andere woorden een lijntje op de rand van het bovenste of onderste ooglid. Eyeliner kan het oog meer accentueren en voor meerexpressie zorgen. Het wordt gebruikt als een soort optische illusie dat er wel nog wimpers zijn.

Bij de lippen is er de kans dat de huid bleker en gevoeliger zal worden gedurende de kuur. Daartoe behoren ook de lippen,daarom is het voor sommigen een meerwaarde om permanente lip liner of full lips te proberen. Lippen geven namelijk veel vorm aan het gezicht en kan je het gezicht doen opleven.

Wanneer kan ik de behandeling doen?

Ik zou de tip geven om mits toestemming van de arts zo snel mogelijk na de vaststelling van uw diagnose langs te komen. Vanaf het moment dat de chemokuur van start gaat, is dit vaak niet meer toegestaan. Vooral om mogelijke problemen voor uw eigen veiligheid door ontsteking- en infectiegevaar te minimaliseren, alsook uw eigen zelfvertrouwen te boosten vanaf het begin. Tijdens iedere behandeling werk ik volgens de hoogste hygiënisch standaarden om het beste resultaat te behalen en infecties te vermijden. Natuurlijk is er ook altijd de optie om na de chemokuur (of na de bestrijding van) kanker langs te komen, om zo niet te moeten wachten tot alles van lichaamshaar is terug gegroeid. Raadpleeg ook hierbij op voorhand een arts als uw weerstand al terug op peil is en er dus geen risico verbonden is aan PMU.

Indien je meer wilt weten over deze blogpost, mag je mij altijd contacteren! Feedback is welkom om je wensen, tips of gedachten mee te delen! Hopelijk heb ik je met deze blogpost kunnen verder helpen en dan wens ik je nog heel veel succes.

Veel liefs, Natallia

Blog posts en nieuws

Lees alles over de nieuwtjes bij MoreThanBrows. De beste tips & tricks over permanente make-up, ervaringen van klanten en zo veel meer!

Permanente make-up
March 6, 2023

De 5 grootste voordelen van permanente make-up

Het belangrijkste is dat jullie als vrouwen de juiste keuze kunnen maken, vandaar heb ik voor jullie de 5 grootste voordelen opgesomd van de voordelen van permanente make up.

Permanente make-up
December 2, 2021

Kan permanente make-up een hulpmiddel zijn bij kanker?

Permanent makeup (PMU) als hulpmiddel voor het zelfvertrouwen tijdens kanker! Is PMU effectief een oplossing of een optie? In deze blogpost vertel ik je er alles over! Indien je nood hebt aan meer gelaatsuitdrukkingen of meer zelfvertrouwen dan kan je hier de mogelijkheden en oplossingen vinden voor jouw verwachtingen.

Volg mij op instagram!

Volg mij @morethanbrows