Wat is het verschil tussen Powder Brows en MicroBlading

natallia maltsava
Natallia Maltsava

Wat is microblading?

Microblading wordt handmatig gebruikt middels een hand tool realistisch uitziende haarstroken in de wenkbrauwlijn te creëren.
Tijdens het microbladen zal de specialist de haarstroken met behulp van een speciale hand tool zorgvuldig aanbrengen op de huid. Voor het microbladen wordt de tool in het pigment zelf gedompeld, vervolgens wordt het voorzichtig op de huid aangebracht als individuele haarstreken. Microblading bootst realistische haren na, dit geeft je dan ook de natuurlijke uitstraling die je zocht. De microblading look is ideaal voor de klanten die kleine gaten in de wenkbrauwlijn willen opvullen. Deze behandeling is geschikt voor de mensen met een lichte huid, hier komt de natuurlijke look namelijk het beste tot zijn recht.

Is Microblading pijnlijk?

Microblading wordt door de meeste mensen ervaren als een pijnlijke behandeling. Vooral als je het vergelijkt met de powder brows techniek. Vrijwel logisch, er worden kleine sneetjes in je huid geplaatst. Tijdens zo een behandeling kan je ervoor kiezen om een verdoving te smeren. Deze moet je zelf bij de huisarts aanvragen. Hou er wel rekening mee dat de verdoving ervoor kan zorgen dat het pigment afstoot.

Microblading genezing

De genezing van microblading duurt ongeveer 2 weken. Er zullen kortsten ontstaan wat heel gebruikelijk is bij het zetten van een tattoo. Je mag tijdens de genezing niet aan de korsten zitten of krabben. De korstvorming is bij iedereen verschillend. Zo kan het bij de één wat langer duren en wat heftiger gaan korsten als bij de ander.

Microblading nadelen

Hoewel microblading op papier een mooie oplossing is, kiezen steeds meer mensen om voor een ombre brows / powders behandeling te kiezen. Dit komt omdat microblading niet voor alle huiden geschikt is.

  • Microblading is niet geschikt voor alle huidtypes
  • De genezing is onverstelbaar. Zo kunnen de fijne lijnen op een langer termijn uitlopen.
  • De behandeling is pijnlijk
  • Het kan littekenweefsel veroorzaken doordat er (te diep) in de huid wordt gesneden.

En wat is een ombre brows / powder brows behandeling dan?

Ombre Brows zijn iets meer uitgesproken. Hierdoor hoef je de wenkbrauwen ook niet meer extra aan te zetten wanneer je makeup draagt, wat bij microblading in de meeste gevallen wel nodig is. Powderbrows staan met met en zonder makeup mooi. Gepoederde wenkbrauwen hebben een zachte make-up look en zijn ideaal voor klanten met een vette of iets oudere huid. Veel klanten kiezen voor deze look als ze op zoek zijn naar een uitstraling die wat moderner is en die beter aansluit bij hun huidtype.

Beide wenkbrauwstijlen kunnen worden veranderd om er zacht of intens uit te zien, dit hangt helemaal af van wat je graag wilt bereiken. Als je een vette huid hebt, raden we je een gepoederde wenkbrauw of een gecombineerde wenkbrauw aan.

Een powder brow behandeling zal worden verricht met uniek apparaat. De wenkbrauwen worden gepoederd om een ombre-look te creëren in plaats van individuele haarstreken. Deze behandelingsvorm is geschikt voor iedere huidtype die een zachte make-up look willen. De zachte make-up look houdt in dat de uiteindes van de wenkbrauwen donkerder van kleur zijn en dat zij aan het begin juist lichter van kleur zijn. Hierdoor zorg je voor een subtiele verandering in de wenkbrauw zelf. De ideale doelgroep voor deze vorm van PMU wenkbrauwen zijn degenen die wel voldoende haar hebben, maar die graag wat meer make-up zouden willen gebruiken. Als je dunnere wenkbrauwen hebt is het mogelijk om extra haarstreken toe te voegen voor wat meer textuur.

De wenkbrauwen van een powder brow behandeling gaan normaal gesproken 2-3 jaar mee, terwijl de wenkbrauwen bij het microbladeren meestal 1 tot 2 jaar blijven zitten.

Ombre brows / Powder brows genezing

Een powder brows genezing lijkt erg op die van microblading. Het duurt ongeveer 10-15 dagen en verschilt ook per huidtype. Het is wel zo dat er bij powder brows minder touch up’s nodig is. Vaak hebben mensen 0 t/m 1 behandeling nodig.

Blog posts en nieuws

Lees alles over de nieuwtjes bij MoreThanBrows. De beste tips & tricks over permanente make-up, ervaringen van klanten en zo veel meer!

Permanente make-up
March 6, 2023

De 5 grootste voordelen van permanente make-up

Het belangrijkste is dat jullie als vrouwen de juiste keuze kunnen maken, vandaar heb ik voor jullie de 5 grootste voordelen opgesomd van de voordelen van permanente make up.

Permanente make-up
December 2, 2021

Kan permanente make-up een hulpmiddel zijn bij kanker?

Permanent makeup (PMU) als hulpmiddel voor het zelfvertrouwen tijdens kanker! Is PMU effectief een oplossing of een optie? In deze blogpost vertel ik je er alles over! Indien je nood hebt aan meer gelaatsuitdrukkingen of meer zelfvertrouwen dan kan je hier de mogelijkheden en oplossingen vinden voor jouw verwachtingen.

Volg mij op instagram!

Volg mij @morethanbrows